Mod dumhed kæmper selv guderne forgæves. 

Det har vi vidst længe.

Men hvad med folketinget? Nogen er i hvert fald optimistisk og giver hyppigt sværdet videre til lovgiverne, for at se om de kæmper bedre end guderne.

Det sidste nye er influencernes ”storesøster-nævn”, som skal holde øje med og kritisere influencerne, så de ikke fornærmer, vildleder eller påvirker deres følgere i en negativ retning. 

At have tillid til, at samfundet kan skille skidt fra kanel – og også kan opdrage børnene og de unge til at gøre det samme, er ikke særligt moderne i alle kredse. Desværre.

JA! – Det er tossedumt af Fie Laursen, at reklamere for sugardating og at sælge sine brugte trusser. Det tror jeg også, at hun selv har fattet. 

Men skal det være ulovligt? 

Med et nyt nævn?

…..og 13 nye etiske retningslinjer?

………… og snak om sanktioner og ’jeg skal komme efter dig’?

Selvfølgelig har vi grundlæggende regler om hvordan vi skal gebærde os i vores land, så vi alle sammen kan leve sammen i ro og harmoni. Men at tro, at vi kan lovgive imod dumhed, er lige så dumt, som dumheden vi ønsker at forebygge. 

Samfundet har for længst dømt og straffet Fie Laursen. Vi kan nemlig, som samfund, sagtens ridse linjerne op for acceptable spilleregler, uden at skulle knytte en § på alting. Alligevel er der nogle, som insisterer på, at Christiansborg skal fordømme de ulydige og velsigne de lydige i den mægtige lovgivers navn.

Sådan er det med så mange ting. Og sådan lovgiver vi gang på gang efter følelser og holdninger. År senere, brokker vi os over alle de kolde Djøf-hænder, som i stigende grad æder af vores fælles budget, som burde bruges på varme hænder. At droppe lovgivningen og opsige de kolde hænder igen, det kan vi dog ikke finde ud af. De bliver jo nødt til at forvalte lovgivningen, som vi ikke længere kan huske, hvorfor vi havde brug for, men aldrig tør leve uden igen.

I øvrigt har RUC til den tid også sat gang i en uddannelse med speciale i det her.

Amen.