Er du opdateret på politisk korrekthed for uge 26 anno 2020?

Jeg må ærligt indrømme, at selv om jeg ikke kunne lide toiletpapirskrigen under coronakarantænen, så var den et fint afbræk fra vores uendelige krænkelsesdiskussioner.

Freden er dog i den grad ude!

Hvis I er lidt forvirrede over den intense sommer-krænkelses-opstart, så får I lige en lille opsummering her. Det kan jo være farligt, at ikke være opdateret på disse ting.

Politisk korrekte leveregler for uge 26 i 2020:

  • Du skal synge med til Shu-bi-dua nummeret, som man har sunget siden langt før jeg blev født, fordi ellers er du ikke en rigtig dansker.
  • Du må ikke synge med til Shu-bi-dua nummeret, som man har sunget siden langt før jeg blev født, fordi ellers holder du fast i de gamle forfærdelige skikke, hvor vi tramper ned på andre… eller noget.
  • Du må ikke kigge på en ”biker”, der ligner en der lige har afsonet, som om han ligner en der lige har afsonet.
  • Du skal brænde en heks på skt. Hans bålet, af samme årsag som med Shu-bi-dua sangen,
  • Du må ikke brænde en heks på bålet, fordi så hader du kloge kvinder.
  • Du må ikke lægge perleplader med børnene og bede om ”hudfarven”
  • Du må ikke stoppe med at bede om ”hudfarven”, fordi så er du en krænkelsesparat curlingmor, der ødelægger alt det sjove i verdenen.

Må jeg være komplet uinteressant og indrømme, at intet af ovenstående gjorde noget ved mit blodtryk? Den eneste fornemmelse jeg sidder med er: Kan vi for Guds skyld (eller Allahs, eller who ever floats your boat) – skrue liiiiidt ned for dramatikken og stoppe forsøget på at gøre hele verden beige og holdningsløs.

Siden hvornår er vi blevet et land, hvor man ikke kan ytre sin holdning, uden at der øjeblikkeligt er en der står med krænkelseskortet?

Smil folkens! Sug uenighedens essens til jer i stedet for. Prøv at sætte jer ind i hinandens perspektiver og se om I kan lære hinanden en ting eller to 🙂

Spurgte du om min holdning til ovenstående emner, så ville den faktisk være totalt flad og udramatisk. Jeg kan nemlig sagtens se pointen og fremtidigt kalde den lyserøde perle for lyserød og ikke hudfarvet – Men jeg synes ikke at ”hudfarve” er racisme. I langt de fleste tilfælde, vil jeg også betragte ”bikeren” med rygmærket, som en, med en udfordrende fortid, fordi det har de i mange tilfælde – Det er dog fuldstændig ligegyldigt, da han ikke kommer til at møde andet end samme smil som alle andre jeg møder på min vej – og jeg er godt klar over, at han sagtens kan være langt mere lovlydig end hvad jeg selv er.

Vi skal give plads til hinanden – og hinandens forskelligheder. Vi skal anmelde enkeltsager og fastholde fokus på en mere mangfoldig verden.

Det ville være skønt med en bette ”70’er peace-love-and-harmony-revolution”, men jeg har dog ingen forventning om, at den kommer lige foreløbigt. Der er stadig alt for meget at tage fat på.

Selv er jeg f.eks. blond og bliver underholdt af mange jokes angående dette emne. Det kommer sikker til at udvikle sig til en #blondelivesmatter bevægelse, en skønne dag, når månen, røvkløe og en blondines cyklus står i en lige linje. Og vi har jo også den Kim Hansens sang, med konen med en skønhedsklinik i et negerdistrikt, som vi vist slet ikke har fået kogt suppe på endnu.

Jeg skal forsøge at huske på at give jer en opdateret liste til den tid.

Som sagt.

Det er jo livsfarligt ikke at kende disse regler.

Skulle vi stemme om det, ville jeg dog klart foretrække lidt 70’er kærlighed og en fælles “pytknap”.