Du går heller ikke ind for barnebrude, selv om du ikke støtter Støjberg. Du har heller ikke et ubevidst ønske om en lempelig udlændingepolitik, fordi du ikke støtter Støjberg. Slet ikke – så bare tag det helt roligt.

Det er faktisk sådan, at før Inger Støjberg kom med sin instruks, om at adskille alle mindreårige asylpar – så blev ALLE asylpar, hvor pigen var under 15 år, adskilt. I de sager hvor pigerne var 15-18 år blev de også adskilt, hvis der var tale om et tvangsforhold. Hvilket var en konkret vurdering i hvert tilfælde.

En konkret vurdering er vel heller ikke urimeligt. I Danmark har vi også ægtepar, som blev gift før de begge var myndige.

Derfor kan det også tænkes, at nogle asylpar, reelt er to mennesker der elsker hinanden og ikke har en stor aldersforskel, selvom de ikke begge to har fejret 18 års fødselsdag endnu. Dem skal vi jo ikke adskille.

Jeg beskytter på ingen måde den klamme kultur, hvor man gifter unge piger væk imod deres vilje, men jeg vil lige pointere, at sagen er ikke sort og hvid – og bør heller ikke behandles sådan.

Vi er alle imod tvangsægteskaber – især med børn. Det er jo forfærdeligt! Men at støtte Støjberg er ikke definitionen af at have den holdning. Sagen er mudret – og fyldt med mistanke om princippolitik. Inger Støjberg har f.eks snakket om et par på hhv. 16 og 50 år, som hun skammede sig over at have huset på dansk jord. De viste sig faktisk at være hhv. 16 og en 20 år. Det er ikke optimalt med sådan en fejltagelse.

Så lav dig gerne egne overvejelser – med ro i maven, uanset om du støtter Støjberg, om du ikke støtter Støjberg, eller om du ikke vil tage stilling til det endnu. Pernille Vermunds stunt med at få hele landet til at støtte Støjberg, er blot hendes måde at ride på Ingers bølge. Det skal du ikke bekymre dig om.

Hvorvidt instruksen var lovlig eller ej er der heldigvis andre som får penge for at tage stilling til. Det er jeg glad for. Fordi det er en svær sag. Det må vi gerne indrømme – uden at tvivle på vores politiske ståsted.