Diskussionen om den nye samtykkelovgivning fylder meget disse dage.

Jeg ser ikke et rent snit imellem den røde og den blå holdning – eller hvad hhv. mænd og kvinder mener. Helt ærligt, har jeg heller ikke dannet mig en klar holdning til de nye regler. Årsagen til min manglende stillingtagen er, at jeg ser et langt større problem i lovgivningen, end om hvorvidt jeg skal stønne højlydt, eller vækkes ordentligt, inden ægteskabelige aktiviteter i vores soveværelse.

Jeg er bange for, at vi er kommet ud på et sidespor. Det er unødvendigt, at vi snakker om, hvordan vi hver især giver samtykke eller viser frivillighed før og under sex. Fordi vi snakker ikke om sex, når vi snakker om voldtægt og seksuelle overgreb. Vi snakker om en kriminel handling, som vi alle gerne til bekæmpe.

Vi er jo alle er enige om, at vi hader voldtægt – vi hader også falske anklager om voldtægt. Begge forbrydelser ødelægger liv. Og begge forbrydelser er svære at bevise. Det er desværre ikke noget vi kan skrive os ud af, men snarere et faktum vi bliver nødt til at acceptere.

Det største problem jeg ser på det her område, er at straffen er for lav og processen for tung. For at være helt ærlig, så var jeg lamslået dengang jeg blev udsat for et seksuelt overgreb, imens jeg lå og spredte ben på en lægebriks – så lamslået, at jeg sikkert havde givet mundtligt samtykke til whatever den mand havde spurgt mig om, imens jeg lå der. Selvom jeg håber, at jeg aldrig havner i en lignende situation igen, så er der ingen garanti for det. Jeg ved heller ikke, om jeg ville kunne kæmpe imod en anden gang, eller om kroppen lukker ned igen og bare venter på at det er overstået. Jeg ved dog, at sådanne monstre ikke lader sig skræmme af en teknikalitet i lovgivningen. Så den nye samtykkelovgivning siger mig ikke særlig meget. Det er nemlig ikke bevisspørgsmålet der gør, at jeg tvivler på, om jeg overhovedet ville have mod på at anmelde en lignende hændelse igen. Det er i stedet den tunge retssag jeg skulle igennem, for blot at se det svin få 1 års fængsel, der udgør hindringen. Dét er et stort problem.