I Vesthimmerland har vi Danmarks næsthøjeste kommuneskat og ifølge CEPOS undersøgelse af kommunepotentiale, har kommunen et overforbrug 5.998 kr. pr. indbygger eller samlet set 220.285.053 kr.

Alligevel virker det til at byrådet har svært ved at få tiden til at gå i byrådssalen – for etableringen af et “halvtag” på Kimbrertorvet, må siges at være et prestigeprojekt at historiske dimensioner i kommunen. Dette prestigeprojekt kan bedst klassificeres som et studie i vulgært forbrug at skatteydernes penge.

Projektet er som bekendt blevet voldsomt dyrere end forventet og med en forventet pris på 11.000.000 kr. forgælder kommunen sine kommende generationer betragteligt.

“Halvtaget” på Torvet har til formål at huse events, som principielt kunne afholdes i Messecenteret eller i andre eksisterende faciliteter. Dermed er projektet ikke blot dyrt, men det er også kommunal opgave tyveri.

Dette massive spild af skattekroner må siges at være en fejlprioritering. Aars har allerede et væld af kommunale faciliteter …som misligholdes! Men alligevel virker byrådet stålsat på at etablere endnu flere kommunale faciliteter, som vi ikke har råd til at vedligeholde.

Man burde i stedet bruge de politiske kræfter på at ruste vores kommune til dårligere tider, med nedsat byggelyst pga. stigende inflation og stigende rente. Byrådet burde fjerne overforbruget og trække nye investeringer til kommunen ved at reducere kommuneskatten og fjerne kommunale afgifter såsom byggesagsgebyret.

Hvis projektet med overdækning af Kimbrertorvet bliver gennemført, vil “halvtaget” blive en ufrivillig skamstøtte for politisk uansvarlighed.