Vi har ikke kernekraft i Danmark, da politikerne i 1985 besluttede, at det ikke skulle indgå i vores energiforsyning. Beslutningen bundede især i den store folkelig modstand mod kernekraft, som især var udbredt i 1970’erne. Ser vi dog mod andre lande som eksempelvis Frankrig, så får de en stor del af deres energi fra kernekraft. Det har bidraget til, at Frankrig i dag har mindre CO2-udledning pr. indbygger og tilmed billigere strøm end Danmark og mange andre lande.

Ruslands invasion af Ukraine har samtidig – på smertelig vis – blotlagt skrøbeligheden i den europæiske energiforsyning. I Europa er vi dybt afhængige af russisk gas, og vi er dermed indirekte med til at finansiere Putins krig. Det går naturligvis ikke, og derfor er det svært at se en europæisk energiforsyning, hvor kernekraft ikke spiller en væsentlig rolle. Samtidig har dette haft en negativ effekt på el-priserne herhjemme, som siden Ruslands invasion kun er steget og steget. 

Derudover vil det være smart for et land som Danmark, ikke at være afhængig af at solen skinner eller at vinden blæser, for at vi kan producere grøn energi.

Derfor er vi i Liberal Alliance åbne for en seriøs og saglig diskussion om kernekraft. Fordi når klimakrisen kræver drastiske handlinger, så er det tåbeligt ikke at tale om, hvilke muligheder, man nu engang har.

For lad os lægge 1970’ernes skræmmekampagner om kernekraft i graven. Vi skal være langt mere bange for kulkraft – som både forurener, udleder stråling og slår mennesker ihjel – men som vi flittigt bruger i Danmark alligevel.

Derfor. Atomkraft – JA TAK!