Det burde ikke være nødvendigt at gå med sin nøgle imellem fingrene, eller holde om sin “mini-hårspray” i tasken på vej fra byen!

Som så mange andre, vil jeg i de fleste tilfælde, være fysisk underlegen, hvis en overfaldsmand vil mig ondt. Præcis den situation har jeg faktisk stået i. Det ønsker jeg ikke skal ske for nogen.

Den nuværende lovgivning gør offeret for et overfald til kriminel, hvis de skulle forsøge at forsvare sig selv med en peberspray. Det er forkert. Det straffer de forkerte. Og det skal vi ændre.

Vi havde frihed til selvforsvar med peberspray for ikke længe siden. Den frihed tog regeringen fra os danskere i 2020. 

Socialdemokratiets daværende justitsminister udtalte dengang: 

»Jeg mener grundlæggende ikke, at det skaber tryghed i samfundet, at den enkelte borger har mulighed for at bevæbne sig..”

Alle er ikke så heldige at kunne have den samme holdning som regeringen i 2020.

Det handler ikke om at bevæbne sig. Peberspray gør ikke permanent skade på nogen. Et overfald er langt farligere. Det handler om at kunne have en chance til at forsvare sig, mod en, der er sig fysisk overlegen.

Hvordan kan vi som samfund gang på gang synge i kor, om hvordan vi vil forebygge vold, men samtidigt begrænse muligheden for at forsvare sig selv på en forsvarlig måde?