Om Victor Horsted

Victor Horsted, på 23, er oprindeligt fra Vejle og er i gang med sit 6. semester i Samfundsfag på Aalborg universitet. Victor stiller op til folketingskandidat for Liberal Alliance i Nordjyllands Storkreds, med et ønske om politisk at bringe større hensyn til børn og unge.

Mærkesager

Frit skolevalg

Under den seneste valgperiode har Regeringen og dens støttepartier, fratager landets ungdom muligheder og friheder, som retten til et frit gymnasievalg.

Landets børn og unge fortjener bedre og derfor er der et behov for at sætte folkeskolerne fri, så forældre og børn kan træffe det skolevalg, der passer dem bedst. Det bør gælde uanset om det handler om undervisningens kvalitet, særlige behov hos barnet eller noget helt tredje. Forældre og børn skal have større mulighed for frit at kunne vælge den skole der passer deres behov.

Det frie gymnasievalg

Der er ligeledes også et behov for at genindføre det frie gymnasievalg. Det gælder både for de unges trivsel, men også for at give de unge mulighed for at vælge det gymnasium, der fagligt passer dem bedst. Man risikere at rive livslange venskaber i stykker for disse unge, der bliver tvangsflyttet til gymnasier, de aldrig kunne drømme om at gå på. Samtidig er sandsynligheden stor for at det også kan påvirke de unge fagligt, da ikke alle gymnasier tilbyder de samme linjer og valgfag.

Afskaffelse af SU’en for hjemmeboende

SU’en for hjemmeboende gymnasieelever skal afskaffes. Samtidig bør SU’en omlægges til en lånemodel for udeboende gymnasieelever og universitetsstuderende. I andre lande formår studerende at tage en uddannelse og tjene til dagen og vejen ved siden af, ofte med den ekstra udfordring at de også skal betale for selve uddannelsen undervejs. Der bør stilles krav til de danske unge om at tage ansvar for deres egen privatøkonomi.

[facebook-page-plugin href=”LAnordjylland” cover=”false” facepile=”false” tabs=”timeline” cta=”false” small=”true” adapt=”true” link=”true” linktext=”” method=”sdk” height=”600px” language=”da_DK” ]

Kom til liberal vangfest i Aalborg
Tirsdag den 1. november